Dulceață de căpușuni

Fragaria este un gen de plante cu flori din familia Rosaceae, numite comun căpșuni din cauza fructelor lor comestibile. Există peste 20 de specii și numeroși hibrizi, cele mai cunoscute căpșuni fiind căpșunul de grădină.

Cu o istorie de peste 2.200 de ani, căpşunii s-au găsit încă din cele mai vechi timpuri atât pe continentul european, cât şi pe cel american.

Beneficiile căpșunelor

Căpșunele reprezintă o bună sursă de vitamină B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare acid folic, fitonutrienți și antioxidanți, care ajută împotriva radicalilor liberi.

Mai mult, problemele legate de constipație pot fi înlăturate printr-un consum de căpșuni.

Căpșunile conțin o substanță numită antocianină, responsabilă de stimularea arderii depunerilor de grăsime, astfel căpșunile contribuie la arderea grăsimilor.

De asemenea, căpşunile au proprietatea de a reduce inflamaţiile articulaţiilor, care ar putea provoca artrită iar căpşunile consumate cu moderaţie luptă împotriva diabetului zaharat de tip 2.

Căpșunile sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie ușoara. Unul dintre beneficiile consumului de căpșuni este faptul că revitaminizează organismul. În plus, au proprietăți nutritive importante, care asigură o alimentație corespunzătoare și pot combate anemia. Totodată, ele luptă împotriva insomniei.